1. Duyuruyu Kapat

Terminale Nick Yazma

'Dökümanlar' forumunda CyberDead tarafından 16 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

  1. CyberDead

    CyberDead Moderator

    Katılım:
    19 Temmuz 2015
    Mesaj:
    72
    Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    6
    Selamlar arkadaşlar terminale nick yazmak için ilk önce figlet'i kuruyoruz
    [​IMG]
    Kurulum bittikten sonra aşağıdaki kodu yazıyoruz
    [​IMG]
    Açılan metin editöründe en aşağı ya iniyoruz ve figlet Nickname ya da yazılacak yazıyı yazıp kayıt ediyoruz
    [​IMG]
    Terminali açıp kapattığımızda yazdığımız yazı üst kısımda yazacaktır.
    [​IMG]

    İyi Günler
     
    elmcavdar bunu beğendi.
  2. r00ts4

    r00ts4 Administrator Site Yetkilisi

    Katılım:
    20 Aralık 2014
    Mesaj:
    580
    Beğeniler:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    ellerine sağlık
     
  3. MacTavish

    MacTavish Moderator

    Katılım:
    14 Temmuz 2015
    Mesaj:
    890
    Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Erkek
    Web Sitesi:
    Sağol Kardeşim Çok Teşekkürler :)
     
  4. muto46

    muto46 New Member

    Katılım:
    3 Kasım 2015
    Mesaj:
    17
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bunu yapaken
    leafpad /root/ .bashrc
    bu koddan sonra bu hatayı alıyorum .leafpad açıldıgında

    '/root/' dosyası okunurken hata: Bir dizin
     
  5. muto46

    muto46 New Member

    Katılım:
    3 Kasım 2015
    Mesaj:
    17
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG][/url][/IMG]
     
  6. muto46

    muto46 New Member

    Katılım:
    3 Kasım 2015
    Mesaj:
    17
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
  7. MacTavish

    MacTavish Moderator

    Katılım:
    14 Temmuz 2015
    Mesaj:
    890
    Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Erkek
    Web Sitesi:
    Dostum Komut Yazarken "/root/ .bashrc" şeklinde Yazmışsın / ile .bashrc arasında Boşluk Bırakmışsın(Bu Yanlış) Doğrusu Aşağıdaki Gibidir :)

    Kod:
    leafpad /root/.bashrc
     
  8. VirusTI

    VirusTI Member

    Katılım:
    13 Ekim 2015
    Mesaj:
    52
    Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Şehir:
    Belirtilmemiş
    Merhaba,
    apt-get install figlet dediğimde "E: figlet paketi bulunamadı." mesajı alıyorum, yardımcı olabilir misiniz?
     
  9. VirusTI

    VirusTI Member

    Katılım:
    13 Ekim 2015
    Mesaj:
    52
    Beğeniler:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Şehir:
    Belirtilmemiş
    Sorun düzelmiştir, @MacTavish hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
     
  10. MacTavish

    MacTavish Moderator

    Katılım:
    14 Temmuz 2015
    Mesaj:
    890
    Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Erkek
    Web Sitesi:
    Ne Demek Kardeşim :)
     
  11. mehmetdiyebiri

    mehmetdiyebiri New Member

    Katılım:
    26 Kasım 2015
    Mesaj:
    1
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    şöyle bi hata alıyorum arkadaşlar
    [​IMG]
     
  12. MacTavish

    MacTavish Moderator

    Katılım:
    14 Temmuz 2015
    Mesaj:
    890
    Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Erkek
    Web Sitesi:
    apt ile -get arasında boşluk olmayacak :) Bunun Gibi :)

    Kod:
    apt-get install figlet
     
  13. qwertwqe

    qwertwqe New Member

    Katılım:
    26 Kasım 2015
    Mesaj:
    36
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben böyle bir hata alıyorum sebebi nedir ?

    [​IMG]
     
  14. MacTavish

    MacTavish Moderator

    Katılım:
    14 Temmuz 2015
    Mesaj:
    890
    Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Erkek
    Web Sitesi:
    Depolarınızdan Kaynaklanan Bir Sorun.. Kali Linux Hangi Sürümü Kullanıyosunuz Söylermisiniz Ona Göre Size Depoları Vereyim.
     
  15. qwertwqe

    qwertwqe New Member

    Katılım:
    26 Kasım 2015
    Mesaj:
    36
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kali linux 1.1.0a-amd64 sürümü olarak geçiyor sanırım
     
  16. MacTavish

    MacTavish Moderator

    Katılım:
    14 Temmuz 2015
    Mesaj:
    890
    Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Erkek
    Web Sitesi:
    root/etc/apt bölümünde source.list uzantılı bir dosya olacak onu leafpad ile aç ve en alta şunları ekleyin..Ama Artık Kali 1.1.0 Depoların Çoğu İş Görmüyor Bunları Ekledikten Sonra apt-get update komutunu ver sonra bu işlemi dene :) Umarım Bu Depolar Sende Çalışır :)

    Kod:
    deb http://http.kali.org/kali kali main non-free contrib
    deb http://security.kali.org/kali-security kali/updates main contrib non-free
    deb-src http://http.kali.org/kali kali main non-free contrib
    deb-src http://security.kali.org/kali-security kali/updates main contrib non-free
     
  17. qwertwqe

    qwertwqe New Member

    Katılım:
    26 Kasım 2015
    Mesaj:
    36
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kali 2.0.iso dosyasını indirdim dün, onu kurabilirsem ondaki depolarda sıkıntı yaşarmıyım ?
     
  18. MacTavish

    MacTavish Moderator

    Katılım:
    14 Temmuz 2015
    Mesaj:
    890
    Beğeniler:
    16
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Erkek
    Web Sitesi:
    Hayır Yaşamazsın :) Kali2.0'da Sorun Yaşarsan Depoları Günceldir Sana Atma İmkanım Olur :)
     
  19. qwertwqe

    qwertwqe New Member

    Katılım:
    26 Kasım 2015
    Mesaj:
    36
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yükledim kali 2.0 yi , sorun çıkmadı figleti yaptım , teşekkürler
     
  20. Cellat K.Bey

    Cellat K.Bey New Member

    Katılım:
    25 Aralık 2015
    Mesaj:
    7
    Beğeniler:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşları nic yazılabildiği gibi nic yerine resimde koyabilirmiyiz...:)

    nic gibi "/ |" işaretleriyle [​IMG] gibi mesela...
     

Bu Sayfayı Paylaş

Share